EgliseLab

Eglise са Йоле Кароло, Алберто Гандолфо и Джузепе Торнета: трима фотографи от Палермо, които събират уменията, идеите и целите си, за да осъществяват различни фотографски проекти. Завиждаме им безумно за мястото, на което се намират: Eglise обитават малка барокова църква в историческия център на Палермо, която превръщат в свое изложбено пространство. Църквата е реставрирана с изключително внимание към оригиналната архитектура, но ни пуска и по нещо от съвременните визуални представи за изложбено пространство, което я прави идеално място за срещи, дискусии и арт експозиции.
_B160180-1

Последната изложба, която излезе под шапката на фотоколектива, е #18ESPLORAZIONI. Тя е и първият проект на EgliseLab – творческо пространство, изцяло посветено на изследването, създаването и производството на фотографски проекти.
Конфигурацията е 17+1: 17 сицилиански фотографи и един куратор в лицето на Бенедета Донатo, които ще представят своя опит и визуални изследвания с цел да предложат нови сценарии за съвременна фотография, раждаща се на тази специфична територия.
_B160084

Най-хубавото е от всичко е, че една трета от екипа на Eglise, а именно Алберто Гандолфо, по покана на Фелия Барух ще участва със своя изложба на шестия фестивал ФотоФабрика през 2019 г.
Повече за работата на Eglise може да се открие тук, а ние ще пишем с подробности за изложбата на Гандолфо, когато му дойде времето, както обичат многозначително да казват някои хора.