Като натиснете върху „Приемам всички бисквитки“, вие се съгласявате със съхраняването на бисквитки на вашето устройство, за да подобрите навигацията в сайта, да анализирате използването на сайта и да подпомогнете нашите маркетингови усилия. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.

Събития

Изложба

Фотофабрика гостува в Банкя

Изложба на Стоян Ненов и прожекция на документални фотографски филми.

1/320 от секундата е една от популярните настройки на скоростта на фотоапарата. Тя е универсална и гарантира до 90 % успеваемост при снимки на хора в движение. „Хората в движение“ са и фокусът на изложбата на Стоян Ненов. Понякога движението ги спасява, друг път то е единственото състояние, в което са себе си. И именно тогава, в тази 1/320 от секундата, човекът среща човека.

© STOYAN NENOV

Стоян Ненов
Фоторепортерът на Reuters е първият българин носител на наградата „Пулицър“. Отличен е заедно с колегите си от фотоотдела на агенцията начело с Янис Бехракис и фоторепортерите от New York Times Маурисио Лима, Сергей Пономарьов, Тайлър Хикс и Даниел Етер в категорията „Снимки от горещи новини“. Признанието идва след работата им по отразяването на драмата на стотиците хиляди имигранти, пристигащи в Европа, загубвайки всичко, понякога дори и собствения си живот.

13 май 17:00 ч.

КИНОФАБРИКА: „Човек“

филм на Ян Артюс-Бертран 180 мин.

Те ни изправят лице в лице с другия и ни карат да търсим себе си. Разказите им са пълни с любов и щастие, с омраза и насилие. Разказват ни за живота си. Понякога шокират, понякога ни просълзяват, а понякога от напрежение ни секва дъхът. И между всеки техен разказ, като глътка свеж въздух, потичат поразително красиви природни кадри отвисоко на Земята. Едно потапяне в същността на това да разберем какво е да си човек.

14 май 17:00 ч.

КИНОФАБРИКА ФОТОФОНД: Документални филми, продуцирани от Фотофабрика. 90 мин.

Не пропускайте да научите повече за фотографското изкуство от световни известни фотографи като Кристина Гарсия Родеро, Чема Мадос и българските им колеги Павел Червенков, Георги Богданов и Борис Мисирков.

КОГА И КЪДЕ

ОТКРИВАНЕ


02.05, 19.00
АРТ ЦЕНТЪР БАНКЯ