Като натиснете върху „Приемам всички бисквитки“, вие се съгласявате със съхраняването на бисквитки на вашето устройство, за да подобрите навигацията в сайта, да анализирате използването на сайта и да подпомогнете нашите маркетингови усилия. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.

Събития

изложба

10 години ФотоФабрика в Бургас

Вече 10 години ФотоФабрика – фестивалът, посветен на фотографското изкуство във всичките му форми, показва на българската публика високите образция на съвременната репортажна и художествена фотография. През 2023 г. фестивалът се организира за 10-ти пореден път и предлага различни изложби и събития не само в София, но и в цялата страна.

Бургас е първият град, в който ще бъде представена специалната юбилейна експозиция на ФотоФабрика, включваща някои от най-емблематичните кадри, показвани в рамките на фестивала. Снимките, на които ще могат да се насладят на открито всички жители и гости на Бургас в рамките на цял месец, са дело на някои от най-големите имена в българската и световната фотография.

Сред тях ще могат да се видят кадри на едни от най-добрите световни фотографи от агенция „Магнум“, гостували в България по покана на ФотоФабрика, като Алекс Майоли, Антоан д’Агата, Кристина Гарсия Родеро, но също и работи на абсолютни звезди на съвременното фотографско изкуство като Чема Мадос, Ървин Олаф, Алексей Титаренко. В селекцията участват и изключителни български фотографи като Димитър Дилков, Боряна Кацарова, Лоте Михайлова.

©Ървин Олаф
©Владимир Донков
©Кристина Гарсия Родеро
©Пиер Гонор

КОГА И КЪДЕ

20 юли – 20 август

Пристанищен комплекс – Бургас, кейова стена

10-тият фестивал ФотоФабрика е част от Календара на културните събития на Столична община за 2023 г.