Като натиснете върху „Приемам всички бисквитки“, вие се съгласявате със съхраняването на бисквитки на вашето устройство, за да подобрите навигацията в сайта, да анализирате използването на сайта и да подпомогнете нашите маркетингови усилия. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.

Събития

ИЗЛОЖБА

Ела при мен

Яна Лозева в търсене на човешкото у човека

Традиционно обективът на Яна Лозева отказва просто да се размине с непознатите по улицата. Някъде в играта на тъмното и светлото Яна успява да намери причина, за да “обикне” човека, откривайки в детайлите на всекидневието му неговата уязвимост и крехкост.

Фотографиите издават вълнението на авторката при разпознаването на “човешкото” като запечатват онази мимолетност на момента, в който инертното ни отчаяние от света някак се отдръпва, за да направи място за по-спокойно дишане. Вярата в човека и в неговата деликатна ранимост е мотивът фотографската серия да се казва “Ела при мен”.

Яна Лозева поглежда с любов през обектива, за да получи усещане за свързаност с хората отсреща и да разпознае фундаментите, които балансират чувството за ентропия в съвременното общество.

Яна Лозева (р. 1989) е фотограф на свободна практика, работи и живее в София. През 2014 г. завършва специалност Фотография в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”. Основните ѝ интереси са насочени към портрета и “човешкото”. През 2013 г. издава книгата Дълго лято, посветена на териториите на детството ѝ. Следват два проекта със самостоятелни изложби – Пряка светлина (2014) и Адата (2015).

КОГА И КЪДЕ

25.04 - 19.05

УНИКРЕДИТ СТУДИО

пл. “Света Неделя” 7

unicreditbulbank.bg