Като натиснете върху „Приемам всички бисквитки“, вие се съгласявате със съхраняването на бисквитки на вашето устройство, за да подобрите навигацията в сайта, да анализирате използването на сайта и да подпомогнете нашите маркетингови усилия. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.

Събития

ИЗЛОЖБА

КОРПУС

Антоан д’Агата

MAGNUM ФОТОГРАФЪТ АНТОАН Д’АГАТА – ЗАДЪЛБОЧЕН ИЗСЛЕДОВАТЕЛ НА ТЪМНИТЕ КЪТЧЕТА В ЧОВЕШКАТА ДУША И НА ВСИЧКО, КОЕТО НАРИЧАМЕ ТАБУ
Антоан д’Агата, или екзалтацията да бъдеш

Корпус е инсталация на Антоан д'Агата, съставена от текстове, образи и няколко аудиовизуални материала. Тя преразглежда траекторията на един човек, пишещ неуморно един и същи сценарий на необуздан живот, и дава възможност на публиката да последва тази траектория, водеща към черното на заешката дупка. Звук, изображение, видео и текст се срещат на ръба на пропастта, над която Д’Агата често наднича с творчеството си, създавайки достатъчно плътно преживяване за зрителя. Въвеждането в тъмното, в подсъзнаваното, в интимното се случва без страх и свян, може би с известна доза воайорство, провокирано от любопитството на човека, който никога няма да прекрачи границата на табуто, но би я изследвал, без да има сили да го признае дори пред себе си.

Антоан д’Агата

Антоан д’Агата е роден през 1961 г. в Марсилия. В началото на 20-те си години напуска Франция и след серия от пътувания се установява в Ню Йорк в началото на 90-те. Там записва курс по фотография към Международния център по фотография в Ню Йорк, където негови учители са Лари Кларк и Нан Голдин. През това време работи като стажант в редакторския отдел на Magnum. Противно на очакванията след завръщането си във Франция Д’Агата не се захваща с фотография и животът му продължава с 4-годишен хиатус без фотоапарат.

Връщайки се към професията през 1997 г., само година по-късно Антоан д’Агата издава първите си фотокниги: De Mala Muerte и Mala Noche. Почти веднага работата му започва да се продава през галерия Vu. През 2001 г. след публикуването на Hometown печели френската награда за млади фотографи на името на Нисефор Ниепс. Следват регулярни публикации и няколко филма.

От 2008 г. е пълноправен член на Magnum Photos, а през 2009 излиза документален филм за него, озаглавен Камбоджанската стая: Ситуации с Антоан д’Агата.

Темите, с които работи, обикновено са определяни като табу: зависимости, секс, лични обсесии, проституция.

MAGNUM ФОТОГРАФЪТ АН

КОГА И КЪДЕ

20.06 - 28.07

СОФИЙСКИ  AРСЕНАЛ – МУЗЕЙ НА СЪВРЕМЕННОТО ИЗКУСТВО, БУЛ. „ЧЕРНИ ВРЪХ“ 2

работно време: вторник – неделя от 10.00 до 18.00