Като натиснете върху „Приемам всички бисквитки“, вие се съгласявате със съхраняването на бисквитки на вашето устройство, за да подобрите навигацията в сайта, да анализирате използването на сайта и да подпомогнете нашите маркетингови усилия. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.

Събития

ИЗЛОЖБА

Различните аз

Самостоятелна изложба на Пиер Гонор, Франция/Испания, в Националната Галерия - Двореца

Роденият през 1963 г. Пиер Гонор е знакова фигура в света на съвременната фотография. Неговата самостоятелна изложба показва портрети на хора от ромски семейства в Севиля и персонажи от Венецианската лагуна, обитатели на индустриалното крайбрежие на Местре, "Старото гето” на Канареджо, скиталци, работници, бездомници, имигранти и самотници, срещнати по пътищата на Иберийския полуостров.

„Избрах хора, отдалечени от материалното благополучие, от шума на нашето еднородно градско общество. Избрах лица, които светят с различна светлина и притежават изключителна енергия.

Исках да наруша установеното мълчание около тях и в същото време да съхраня интимността и тайнството... Това е моят начин да наруша заобикалящата ги социална тишина, но най-вече да отдам почит на "Другите Нас".

КОГА И КЪДЕ

16.09 - 18.10

НАЦИОНАЛНАТА ГАЛЕРИЯ - ДВОРЕЦА

пл. „Княз Александър I” № 1

Работно време: 10:00 - 18:00

Почивен ден: понеделник

Билети: на касата на галерията.