Като натиснете върху „Приемам всички бисквитки“, вие се съгласявате със съхраняването на бисквитки на вашето устройство, за да подобрите навигацията в сайта, да анализирате използването на сайта и да подпомогнете нашите маркетингови усилия. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.

Събития

ИЗЛОЖБА

Фотофабрика пресдтавя: Боряна Кацарова и Димитър Дилков

Две фотографски серии на двама световни фотожурналисти

Две фотографски серии на двама световни фотожурналисти, включени в изложбата от петото издание на фестивала ФотоФабрика – „Пет портрета“, ще бъдат представени пред учениците от НГПИ „Свети Лука“ – София.

Освен фотоизложбата ФотоФабрика ще излъчи и две документални видеа в рамките на проекта ФотоФигури: предпремиера на разговора с Магнум фотографа Алекс Майоли и интервю с носителя на най-високото испанско отличие за фотография Чема Мадос.

Боряна Кацарова

Боряна Кацарова е родена през 1981 г. в България. На 15 години открива фотографията като своя начин за разбиране на света наоколо. През 2007 г. завършва “Художествена и приложна фотография” в НАТФИЗ в класа на проф. д-р Атанас Кънчев, а по-късно защитава и магистратура по специалността “Естетика на приложната фотография”. В периода 2007-2010 работи като фотожурналист към българския офис на Агенция Франс Прес. От 2011 г. работата ѝ се представлява от френската фотографска агенция “Космос”. Представяна е в изложби и онлайн презентации във Франция, Англия, Германия, Австралия, Америка, Русия, Индия, Литва и Нова Зеландия.

Безкрай


Безкрай е документален фотографски проект, в който са включени портрети на бежанци от Южен Судан, както и тяхното всекидневие в Бидибиди (Северна Уганда) – най-големият бежански лагер в света. Фотографиите са интимен и анонимен стремеж за визуален диалог между бежанците и авторката. Безкрай има за цел да привлече вниманието към наистина безкрайната принудителна емиграция, на която са подложени хората от Южен Судан десетилетия наред в резултат на гражданските войни, започнали първо в Судан през 1955-1972 г. и 1983-2005 г., както и на настоящата гражданска война, водеща се в Южен Судан. Страната се отделя официално от Судан през 2011 г. и с това става най-младата държава в света. От декември 2013 г. до днес в Южен Судан са намерили смъртта си десетки хиляди хора, а над 2 милиона души са напуснали страната си в опит да се спасят от ужаса на войната.

Димитър Дилков

Димитър Дилков е роден през 1967 г. във Враца. Получава първия си фотоапарат Смяна 8М на 14 години. Започва да се занимава с фотография сериозно през 1990 година. През периода 1991-2003 снима за Агенция Ройтерс. В последните 14 години е кореспондент на Агенция Франс Прес.

Без заглавие


Фотографии, правени в периода 1991-2017 г.

Съвместно с:

Show znak sv.luka

КОГА И КЪДЕ

25.02 - 08.03

БУЛ. „СЛИВНИЦА” 134

Национална гимназия за приложни изкуства „Св. Лука”