Като натиснете върху „Приемам всички бисквитки“, вие се съгласявате със съхраняването на бисквитки на вашето устройство, за да подобрите навигацията в сайта, да анализирате използването на сайта и да подпомогнете нашите маркетингови усилия. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.

Събития

Изложба

Фрейминг

„25-ият фрейм“ на Веселин Боришев

В рамките на своето 11. издание фестивалът ФотоФабрика представя цикъла Framing – самостоятелна изложба на политическия репортер и фотожурналист Веселин Боришев, познат с фотоалбумите от документалната поредица „О, спомняте ли си, госпожо“. Сега той показва нещо напълно различно.

Като изявен мъжкар Боришев изпитва силно любопитство към женското тяло. Той излиза от границите на нормата какво е жената и слага нови рамки, през които да я възприемаме. Поглежда през шпионката на обектива си по един наивно воайорски начин и ни подсказва, че можем да видим жените в различни роли и пози. И всяка една жена има своя рамка.

Фотографският цикъл Framing е проекция на живия външен свят. Тук Боришев не търси да проектира себе си в обществото, а разкрива своето липсващо – женското. И по един здравословен начин обръща внимание на това, което е отвъд него, с любопитство отива да види какво има зад ъгъла. Вижте и вие.

КОГА И КЪДЕ

16 април – 12 май

Откриване: 16 април, 18:00

Галерия Топлоцентрала – Куб