Като натиснете върху „Приемам всички бисквитки“, вие се съгласявате със съхраняването на бисквитки на вашето устройство, за да подобрите навигацията в сайта, да анализирате използването на сайта и да подпомогнете нашите маркетингови усилия. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.

Събития

ИЗЛОЖБА

Човекът и неговите състояния

Колекцията „Алкобендас” гостува за първи път в България със селекция на 85 фотографии от 47 автори, превърнали се в емблеми за съвременната визуална култура.

Създадена през 1993 г., колекцията „Алкобендас” е една от най-богатите сбирки на фотографско изкуство в Испания. Настоящата изложба е премиера за България и представя 85 произведения на 47 автори, превърнали се в емблеми за съвременната визуална култура.

Имплицитното присъствие на човека е водеща нишка в изложбата.

Неореалисти от средата на XX в. като Катала-Рока, Рамон Масатс, Ричард Тере и др. са показани редом до съвременното виждане на Жоан Фонткуберта, Алберто Гарсия-Аликс, Пиер Гонор, Чема Мадос, Оука Лееле и др.
Преходът през поколенията се допълва с фундаменталния принос на фотографите от епохата на испанския политически преход между 80-те и 90-те години, като Кристина Гарсия Родеро и Хосе Мануел Навиа.

Част от първото издание на фестивала Фотофабрика е и гостуването в София на двама от най-влиятелните фигури в световната фотография, участници в изложбата – Кристина Гарсия Родеро и Чема Мадос.

Хосе Мария Диас-Марото
Консерватор и комисар на колекция „Алкобендас”

КОГА И КЪДЕ

17.09 - 17.10

НАЦИОНАЛНА ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ

пл. „Княз Александър I” № 1

Работно време: 10:00 - 18:00

Почивен ден: понеделник

Билети: на касата на галерията.

.