Като натиснете върху „Приемам всички бисквитки“, вие се съгласявате със съхраняването на бисквитки на вашето устройство, за да подобрите навигацията в сайта, да анализирате използването на сайта и да подпомогнете нашите маркетингови усилия. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.

Събития

прожекция

КиноФабрика представя: Скъпи спомени

Скъпи спомени е филм за загубата, от която някак си печелиш. Документалната лента разказва за един от най-известните фотографи на колектива Магнум – Томас Хьопкер и парадоксалната среща между диагнозата Алцхаймер и някои от най-щастливите мигове в живота му. Когато разбира, че има такова заболяване Томас решава да обиколи Америка заедно със съпругата си Кристина „като за последно“ – за да натрупат онези спомени, които ще останат запечатани във фотографските му кадри. Последната си голяма мечта – дълго пътешествие из една чужда страна, приела те като в роден дом преди повече от 40 години, Томас Хьопкер изпълнява с изключително чувство за хумор и хъс за работа в чест на впечатляващата кариера, която е имал.

Томас Хьопкер е роден през 1936 г. в Мюнхен, Германия. Започва да се занимава с фотография на 16 години. През втората половина на 70-те години емигрира в САЩ и Ню Йорк става негов дом. Повече от 10 години преди това Магнум вече са основен разпространител на неговите фотографии. Пълноправен член на колектива Хьопкер става през 1989 г., а негов президент е от 2003 до 2006 г. Някои от най-известните му работи като фотожурналист са свързани с отразяването на падането на Кулите близнаци на 11 септември 2001 г.

Скъпи спомени
Документален филм
98 минути
Германия, Швейцария
реж. Науел Лопес

КОГА И КЪДЕ

16 ноември

19.00 часа

Дом на киното, ул. „Екзарх Йосиф“ 37

Проектът Кинофабрика 9 е финансиран от Столична програма Култура.