Като натиснете върху „Приемам всички бисквитки“, вие се съгласявате със съхраняването на бисквитки на вашето устройство, за да подобрите навигацията в сайта, да анализирате използването на сайта и да подпомогнете нашите маркетингови усилия. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.

Събития

КИНОФАБРИКА

КиноФабрика представя: "Фотофигури"

Кратки документални филми за големите съвременни фотографи

В петото издание на Фотофабрика в няколко поредни дни фокусът пада върху документалните филми, посветени на фотографията и на големите съвременни фотографи. Тази година Кинофабрика отваря своя Фотофонд и представя продукцията на фондация Фотофабрика – серия от кратки документални филми с всички световни имена, станали част от фестивала в различните му издания.

За пътя си като фотографи ще говорят Ян Артюс-Бертран, създател на спиращата дъха изложба Земята отгоре; една от малкото жени военни фотографи Кристин Спенглер; провокативният, влюбен в човека Ървин Олаф; “Магнум” фотографът Алекс Майоли; една от най-уважаваните документални фотографки Кристина Гарсия Родеро; фотографът, за когото казват, че не снима, а рисува – Пиер Гонор; Чема Мадос, когото често наричат “Магрит на фотографията”. До световноизвестните имена се нареждат и великолепните им български колеги Борис Мисирков, Георги Богданов и Надежда Чипева, които Фотофабрика също представя в кратки видео филми.

В програмата на Кинофабрика е и филмът на Ян Артюс-Бертран Човек – колективен разказ за света, в който живеем, както и Мейпълторп: Поглед към снимките – документален спомен за прочутия с провокациите си Робърт Мейпълторп.

КОГА И КЪДЕ

04.06 - 06.06

НАТФИЗ "КРЪСТЬО САРАФОВ"


ул. “Г. С. Раковски” 108Аnatfiz.bg