Като натиснете върху „Приемам всички бисквитки“, вие се съгласявате със съхраняването на бисквитки на вашето устройство, за да подобрите навигацията в сайта, да анализирате използването на сайта и да подпомогнете нашите маркетингови усилия. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.

Събития

прожекция

КиноФабрика представя: Жена

Жена е филм, роден от желанието на създателите му да видят света през очите на жените. Този документален разказ за живота на жените в целия свят и за това какво всъщност е да си жена обхваща интервюта с над 2000 жени, снимани в продължение на 4 години в 50 държави. Режисьорите Анастасия Микова и Ян Артюс-Бертран дават трибуна на жени с различен произход, истории, мечти и цели, за да разкажат за живота си и така да съберат парченцата от пъзела, сглобяващ отговора на въпроса „Какво значи да си жена?“.

Преди прожекцията на Жена ще бъде показано и документалното видео за Ян Артюс-Бертран, дело на ФотоФабрика, част от специалния проект на фестивала ФотоФигури.

Анастасия Микова е режисьорка и журналистка от Украйна. Във фокуса на нейната работа винаги са били социалните теми. Журналистическата ѝ дейност включва документални филми за нелегалната имиграция, трафика на органи, сурогатното майчинство. През 2009 г. започва съвместната си работа с Ян Артюс-Бертран.

Ян Артюс-Бертран e журналист, фотограф, автор на документални филми, правозащитник, активист. Неговото име става световноизвестно след създаването
на аерофотографския проект „Земята отвисоко“, който обиколи десетки държави, в България бе показан през 2007 г. Мащабна серия от видеопортрети на хора бе обединена във филма „Човек“, гледан от милиони зрители и показан за първи път в България в присъствие на автора в програмата на КиноФабрика през 2016 г. Ян Артюс-Бертран е носител на Ордена на Почетния легион и е член на Френската академия на изящните изкуства.

Жена
Документален филм
108 минути
Франция
реж. Анастасия Микова, Ян Артюс-Бертран

КОГА И КЪДЕ

12 ноември (неделя)

18.30 часа

Дом на киното, ул. „Екзарх Йосиф“ 37

Проектът Кинофабрика 9 е финансиран от Столична програма Култура.