Като натиснете върху „Приемам всички бисквитки“, вие се съгласявате със съхраняването на бисквитки на вашето устройство, за да подобрите навигацията в сайта, да анализирате използването на сайта и да подпомогнете нашите маркетингови усилия. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.

Събития

ФОТО ФИГУРИ

Среща с Чема Мадос

Чема Мадос е нещо като Магрит във фотографията - най-важното в неговите снимки е онова, което не се вижда. Той не поставя точка на своите фотографии, неговият препинателен знак е многоточието. Краят остава за нас...

Чема Мадос е нещо като Магрит във фотографията - най-важното в неговите снимки е онова, което не се вижда.

Фотографът създава нова реалност с предметите, които ни заобикалят. Кани зрителя да довърши композицията и да открие втория, третия, скрития смисъл на посланието.

В тази игра на асоциации Чема Мадос е ненадминат.

Неговите черно-бели композиции съдържат в себе си шарена палитра от възможни интерпретации - изненадващи и прости до гениалност.

Краят остава за нас...


Роден през 1958 г., Чема Мадос следва История на изкуството в университета Комплутенсе в Мадрид и учи фотография в Centro de Enseñanza de la Imagen. Носител е на много международни отличия. Визуалната поетичност на неговото творчество го нарежда сред големите майстори на фотографията днес.

КОГА И КЪДЕ

24.09, 18:30

НАЦИОНАЛНА ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ

пл. „Княз Александър I” № 1