Като натиснете върху „Приемам всички бисквитки“, вие се съгласявате със съхраняването на бисквитки на вашето устройство, за да подобрите навигацията в сайта, да анализирате използването на сайта и да подпомогнете нашите маркетингови усилия. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.

Събития

ФОТО ФИГУРИ

Среща с Кристина Гарсия Родеро

Кристина Гарсия Родеро стига там, където малцина успяват да надникнат. За да улови човека такъв, какъвто е: примитивен и величествен; между небето и земята; между живота и смъртта...

Няма да я забележите на улицата. И тя няма да ви забележи. Освен ако не държи фотоапарата в ръцете си. Тогава става невидима. Сякаш се слива с енергийното поле на онези хора, които са във фокуса на обектива й. Започва да диша като тях, да усеща като тях, да е тях.

Това е Кристина Гарсия Родеро - първият испански фотограф член на престижната агенция за репортажна фотография Магнум, в която са най-добрите професионалисти в света.

Нейните кадри показват човека във всички негови състояния: в транс, скръб, възторг и смирение; между небето и земята, между живота и смъртта.

Вярва, че успехът й се дължи на свободата да рискува и на безусловния респект към хората, които снима.

Кристина Гарсия Родеро е родена през 1949 г. Учила е рисуване в университета Комплутенсе в Мадрид, работила е като преподавател във Факултета по изящни изкуства.

Един от следващите й проекти е да снима кукерите в България.

КОГА И КЪДЕ

24.09, 18:30

НАЦИОНАЛНА ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ

пл. „Княз Александър I” № 1