Като натиснете върху „Приемам всички бисквитки“, вие се съгласявате със съхраняването на бисквитки на вашето устройство, за да подобрите навигацията в сайта, да анализирате използването на сайта и да подпомогнете нашите маркетингови усилия. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.

Събития

Изложба

С отворена уста

70 години magnum photos - властелинът на документалната фотография

Изложбата “С отворена уста” е фокусирана върху една от най-експресивните части на човешкото тяло – устата. Чрез устата, обектите на нейните фотографии дават израз на всички възможни емоции – гняв, радост, уплаха или щастие. Това е черно-бяло ретроспективно пътуване през пространството и времето, пътуване, в което ще срещнем както известни нейни кадри, така и фотографии, които се показват за първи път.

Кристина Гарсия Родеро е по образование художник с диплома от един от най-старите университети в света – университета Комплутенсе в Мадрид. Впоследствие на свой ред тя предава натрупаните знания и опит в различни училища по изкуства. Докато преподава, Кристина се занимава и с фотография – заснема различни религиозни и езически обичаи в Испания, а всичко това кулминира в книгата Скритата Испания (España Oculta), която печели наградата Книга на годината на фестивала в Арл. През годините Гарсия Родеро разширява търсенията на специфични ритуали и културни обичаи в свята. Нейните творби участват в престижни фестивали и самостоятелни или групови изложби. Кристина Гарсия Родеро е носител на най-високото испанско отличие за високи творчески постижения и е единственият испански фотограф пълноправен член на фотографския колектив Магнум. Нейният първи проект в България (съвместно с ФотоФабрика) бе посветен на кукерите в Перник.

КОГА И КЪДЕ

15.06 - 23.07
НАЦИОНАЛНА ГАЛЕРИЯ ДВОРЕЦА
пл. „Княз Александър I“ 1

работно време:

вторник, сряда, петък, неделя: 10.00 – 18.00 ч.; четвъртък, събота: 12.00 – 20.00 ч.
вход: 6 лв/ 3 лв
www.nationalartgallerybg.org