Като натиснете върху „Приемам всички бисквитки“, вие се съгласявате със съхраняването на бисквитки на вашето устройство, за да подобрите навигацията в сайта, да анализирате използването на сайта и да подпомогнете нашите маркетингови усилия. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.

Събития

състезание

Фотомаратон 2023

Фотографското състезание минава през София за осми път

Фотомаратонът на София отново е тук!
Очакваме всички фотолюбители на 3 юни от 10:00 в Hyperspace на ул. „20-ти април“ 13. Подробности и регистрация тук.

Ето накратко правилата:
Регистрирате се предварително, идвате в уречения ден на уреченото място и получавате номер. Теглим темата и се пускате по улиците на града в гонене на най-страхотния кадър, който отговаря според вашето виждане на задачата.
Предаването на кадрите става отново в Hyperspace между 15:00 и 17:00 часа. След това журито оценява креативното интерпретиране на темата и художествената стойност на кадрите. Всички участници са анонимни и журито оценява кадрите безпристрастно. Победителите стават ясни още в същия ден в 20:00 часа, когато ще покажем и всички предадени снимки. Много важно: кадрите трябва да са направени в същия ден и имате право да предадете само една снимка.

Още за правилата на photomarathon.bg.

Както всяка година, и тази ще имаме супер награди, така че записвайте се бързо, местата са ограничени.

Не сме забравили и най-малките фенове на фотографията, с които ще се видим на 3-ти и 4 юни във Phine на ул. „6-ти септември“ 37. Предварителна регистрация за участие има тук.

Фотомаратон е фотографско състезание, в което участниците трябва да направят серия от фотографии по предварително зададени теми в определен период от време. Това предизвикателство се случва в рамките на един ден и може да има повече от една тема. Има над 80 такива състезания по целия свят, а концепцията за Фотомаратон започва в Мадрид през 1986 г. От 2016 г. и София влиза в международния календар на фотомаратоните в света.

КОГА И КЪДЕ

3 юни 2023

Начало и регистрация: 10:00

Правила и теглене на тема: 10:30

Край на снимането и приемане на файлове: 15:00 – 17:00

Журиране: 17:00 – 20:00

Обявяване на победители: 20:00


Hyperspace, ул. „20-ти април“ 13

Фотомаратон е проект на Фондация „ФотоФабрика“ и се изпълнява с финансовата подкрепа на Лятната програма на Столична община.