Като натиснете върху „Приемам всички бисквитки“, вие се съгласявате със съхраняването на бисквитки на вашето устройство, за да подобрите навигацията в сайта, да анализирате използването на сайта и да подпомогнете нашите маркетингови усилия. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.

Събития

изложба

Виж ме. Виждам те

"Черната кутия" на Фелия Барух

Как изглежда връзката между фотографа и неговия обект в един малък отрязък от време, който загражда интимното пространство, където се ражда портретът? Колко уязвим може да си позволи да бъде всеки от нас, когато застава пред обектива и очаква да бъде видян през погледа на друг? Необходима ли е смелост, за да си позволиш да видиш и да бъдеш видян?

Изложбата Виж ме. Виждам те, събрала някои от фотографските портрети, създавани от Фелия Барух в периода 2016 – 2022, има смелостта да погледне града в очите, давайки възможност на хората, които правят този град, да погледнат към себе си.

Фелия Барух (р. 1985) е фотограф, куратор и съосновател на фотографски фестивал ФотоФабрика. Учила е и е живяла в Брюксел, Мексико и Мадрид, а днес е базирана в София. Има няколко самостоятелни изложби, сред които Непознатият друг (2015) и Palermo. Box. Me. (2020). Автор е на фотографската книга Palermo. Box. Me. и има собствено ателие за портретна фотография – Черната кутия.

КОГА И КЪДЕ

13 май, 2022

Оградата на Централен военен клуб,
бул. “Цар Освободител” 7