Като натиснете върху „Приемам всички бисквитки“, вие се съгласявате със съхраняването на бисквитки на вашето устройство, за да подобрите навигацията в сайта, да анализирате използването на сайта и да подпомогнете нашите маркетингови усилия. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.

Събития

Изложба

Десет щракнати снимки. Прага

Богданов и Мисирков

Изложбата “Десет щракнати снимки. Прага” показва десет гледки от чешката столица. Във всяка точка двамата фотографи в продължение на един час запечатват различни ситуации, които се случват пред камерата им. Следва подобен на филмовия монтаж процес, чрез който стигаме до десет многофигурни композиции, които обръщат наопаки класическата представа за “решаващия миг” във фотографията.

Резултатът е, по думите на самите автори, „идеализирана, но и малко плашеща визия на това, в което се превръща Прага”. Проектът е изпълнен преди 10 години за книгата A Better City, публикувана от Cartiere del Garda. Неговата първа среща с българската публика е от 22 май до 4 юни в Чешкия център в София.

Борис Мисирков и Георги Богданов са се учили на майсторлък първо в НАТФИЗ (специалност Филмово и телевизионно операторско майсторство), после в експерименталното училище FABRICA в Италия и нататък с всеки проект, изложба, уъркшоп или филм, под които стоят техните имена. Тези, истинските уроци, се подреждат в дълъг списък, където фигурират заглавията на престижни български и европейски списания, мениджмънта на студио Агитпроп и поредица документални филми, които са сред най-доброто, произведено у нас.

КОГА И КЪДЕ

22.05 - 30.06
ЧЕШКИ ЦЕНТЪР
работно време: понеделник – петък, 13.00 – 19.00

вход: свободен

www.sofia.czechcentres.cz