Като натиснете върху „Приемам всички бисквитки“, вие се съгласявате със съхраняването на бисквитки на вашето устройство, за да подобрите навигацията в сайта, да анализирате използването на сайта и да подпомогнете нашите маркетингови усилия. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.

Събития

Изложба

„Убежище“

изложба и книга Цочо Бояджиев

Допуснати сме в едно от убежищата на Цочо Бояджиев – неговият фотографски свят, свят, който той населява неподражаемо, деликатно и с възхитителна смиреност.

Убежище е обяснение в любов.
Към мъдростта на Създателя, който е подслонил хората.
И към изненадите на света, създаден от хората.
Към техния обикновен, всекидневен живот с неподправените детайли на неговата обикновена всекидневна красота.
Всяка една от представените фотографии е споделено преживяване, всяка една от тях е небрежен щрих от голямата картина на битието.

Убежище е обяснение в любов към Човека.

Фотографската изложба на проф. Цочо Бояджиев „Убежище“ ще бъде открита на 25 септември в галерия КО-ОП в София и ще продължи до 12 октомври. По време на изложбата ще се състоят и две премиери. Ще бъде представена книгата „Разговори за фотографското изкуство“ от Николай Трейман и Цочо Бояджиев. Предстои и премиерата на видео разказа от поредицата „Фото Фигури“, посветен на проф. Бояджиев: „Цочо Бояджиев. Миг от много времена“.

Датата на вернисажа не е избрана случайно. 25 септември е рожденият ден на Цочо Бояджиев, който тази година ще навърши 70.

Осмият фестивал Фотофабрика е част от Календара на културните събития на Столична община за 2021.

КОГА И КЪДЕ

25.09
КО-ОП,

бул. „Янко Сакъзов“ 17

(до кукления театър)


работно време:

вторник – неделя – 12:00-19:00

ko-op.bg