Като натиснете върху „Приемам всички бисквитки“, вие се съгласявате със съхраняването на бисквитки на вашето устройство, за да подобрите навигацията в сайта, да анализирате използването на сайта и да подпомогнете нашите маркетингови усилия. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.

Събития

ИЗЛОЖБА

Веселина Николаева: Градината

Неудобен разговор за маргиналния живот в една ромска махала

Тази изложба инсталация е като неудобен разговор за маргиналния живот в една ромска махала, където идеалът среща реалността, културата среща културата и желанието среща неизвестното. Погледът е необичаен – отвътре навън, а ромското ежедневие е разказано извън дежурно показваното от медиите в България.

Веселина Николаева
„Документирам факта, че всичко изчезва завинаги.“ Веселина Николаева търси, изследва и разказва. Опитва се да влезе там, където мнозина не са допускани. Отваря окото на обектива към периферията на обществото, за да се концентрира върху индивида. Отказва се от своята индивидуалност, за да се отдаде на обекта си. Завършила е Академия на изкуствата в Утрехт, където и преподава. Първата жена, удостоена с наградата „Сребърна камера“ на Canon. Поделя времето си между Холандия и България.

КОГА И КЪДЕ

18.09 - 25.09

МАЛКИТЕ 5

ул. „Хан Крум“ 3
работно време: 14.00 – 20.00
вход: свободен
www.malkite5.com