Като натиснете върху „Приемам всички бисквитки“, вие се съгласявате със съхраняването на бисквитки на вашето устройство, за да подобрите навигацията в сайта, да анализирате използването на сайта и да подпомогнете нашите маркетингови усилия. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.

Подкаст

7.3.2021

Проф. Цочо Бояджиев, Николай Трейман, Юлиян Табаков, Владислав Христов

Този текст излиза под заглавието, когато отвориш да прочетеш подкастът

Проф. Цочо Бояджиев е много повече от основоположник на философската медиевистика в България; той е член на няколко европейски академични институции; автор е на научни монографии, преводи, поетични сборници, на фотографски албуми – самостоятелно и в съавторство с Николай Трейман – негов приятел, учител, съмишленик и партньор във фотографските пътешествия.

Николай Трейман е организатор на фотографски курсове и пленери; консултира първите български броеве на "Нешънъл Джеографик" и е сред малцината български артисти, участвали в най-престижния фотографски фестивал в Европа – фестивала в Арл, с авторската си изложба "Блатото".

Владислав Христов Ученият и философът, поетът и писателят, преводачът и фотографът, преподавателят и ученикът – заедно и поотделно рисуват всекидневния живот през поетични метафори и философска дълбочина и разказват увлекателно за съвместната си работа.

В предаването звучат и гласовете на Юлиян Табаков, чийто проект “Портрет на умиращ титан” е изложен в галерия „Райко Алексиев“, както и на Владислав Христов – първият българин носител на хайку наградата “Basho-an”, за когото фотографията и поезията са неразривно свързани, съществуват като два паралелни прочита на една и съща действителност – единият чрез словото, а другият посредством фотографиите.