Като натиснете върху „Приемам всички бисквитки“, вие се съгласявате със съхраняването на бисквитки на вашето устройство, за да подобрите навигацията в сайта, да анализирате използването на сайта и да подпомогнете нашите маркетингови усилия. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.

Подкаст

21.3.2021

Какво място заемат фотокнигите в библиотечните колекции

Радиопредаване "ФотоФабрика - Факт и Фикция", 21.03.2021 г.

Фотокнигите и фотоалбумите вече не са колекционерска рядкост. По рафтовете едни до други стоят както луксозни печатарски издания, така и експериментални, независими фензини – всички те в надпревара да привлекат вниманието на публиката. Какво място заемат те в библиотечните колекции?

Това е темата на предаването „ФотоФабрика – факт и фикция“ и на разговора в студиото с Любен Козарев – директор на издателство „Изток-Запад“ и с литературния критик Митко Новков.

В предаването участват и двама от най-ярките представители на съвременната българска фотография – проф. Цочо Бояджиев и Николай Трейман, които продължават темата за общата им любов към визуалните експерименти, за бягствата им от града, но и за начина, по който снимат в градския лабиринт.