Като натиснете върху „Приемам всички бисквитки“, вие се съгласявате със съхраняването на бисквитки на вашето устройство, за да подобрите навигацията в сайта, да анализирате използването на сайта и да подпомогнете нашите маркетингови усилия. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.

Подкаст

21.2.2021

По следите на времето с Боряна Пандова; По завоите на пътищата с Константин Вълков

Радиопредаване "ФотоФабрика - Факт и Фикция", 21.02.2021 г.

Боряна Пандова е визуален артист. Завършила е специалност „Художествена и приложна фотография“ в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ и магистърската програма по фотография към Националната художествена академия. Тя казва, че „Човек е мимолетно създание, но живее като безсмъртен”... и мести стрелката на секундарника, преди да вдигне фотоапарата пред очите си. Боряна Пандова се движи по мислената ос на времето с 60 диптиха в галерия "Кредо Бонум" под вещия поглед на кураторката Надежда Павлова. Фокус на визуалните ѝ изследванията са „Обектите на невниманието”.

Константин Вълков е журналист, политически анализатор, интернет редактор, пътешественик… Неговото последно пътешествие е по време на пандемията, в най-слабо населения американския щат Уайоминг – когато американците избираха кой да бъде следващия им президент. Но неговият фотографски разказ, подреден от куратора Калин Руйчев в галерия "Синтезис", не е за изборите и пандемията, а за сетивата, които срещат въздуха, водата, вятъра; за „Голямата малка Америка“, в която дори може неусетно да се влюбиш.