Като натиснете върху „Приемам всички бисквитки“, вие се съгласявате със съхраняването на бисквитки на вашето устройство, за да подобрите навигацията в сайта, да анализирате използването на сайта и да подпомогнете нашите маркетингови усилия. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.

Събития

ИЗЛОЖБА

Фотобъстър

Съвместно с Фотофабрика, четиримата фотографи: Алекс Зоболи, Арианна Aркара, Стефания Босо и Тереза дале Карбонаре работят в продължение на 10 дни, обикалят из София, документирайки ежедневието ни.

Фотобъстър (Photobuster) е изложба и проект за визуална грамотност, представен от италианския колектив Чезура (Cesura). Професионалисти в сферата на визуалните изкуства работят заедно с идеята да произведат смислен корпус от работи, документиращи и едновременно с това изследващи конкретно място. Чезуралаб (Cesuralab) развиват проект, чрез който фотографията може да се възползва от ролята си на привилегирован инструмент за схващане на реалността, инструмент, даващ ни възможност да помислим за настоящето и за координатните точки, които определят света ни. Най-важната цел е кварталът домакин на проекта да е активна част от целия артистичен процес.

Чезура ще снимат в София от 10 до 20 май и ще открият своята изложба на 21 май.

Кои са Чезура?

Чезура се основава през 2008 г. като обединение на група независими италиански фотографи. Основната цел на колектива е създаването и продуцирането на единствени по рода си фотографски проекти. Професионалистите в групата работят заедно, споделяйки и използвайки уменията си, което им дава възможност да работят по групови или индивидуални проекти независимо.

КОГА И КЪДЕ

21.05 - 04.06

ГАЛЕРИЯ СЕРДИКА, БУЛ. “СТЕФАН СТАМБОЛОВ” (ЖЕНСКИ ПАЗАР, НА ЪГЪЛА С УЛ. “ЛОЗЕНГРАД”)

работно време: вторник – събота от 09.30 до 19.00

www.gallery-serdica.com