Като натиснете върху „Приемам всички бисквитки“, вие се съгласявате със съхраняването на бисквитки на вашето устройство, за да подобрите навигацията в сайта, да анализирате използването на сайта и да подпомогнете нашите маркетингови усилия. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.

Събития

прожекция, дискусия

Пощенски картички със записки от Украйна

Изложбата Пощенски картички от Украйна вече е подредена на оградата на гробницата на княз Батенберг (бул. “Васил Левски” 81). 30-те изображения, показващи състоянието на обществени сгради и културни обекти преди и след войната, започна разговор, който ФотоФабрика иска да продължи с една специална среща – тази с фотографите Георги Кожухаров и Георги Тотев, работили месеци наред на терен в Украйна.

На 7 декември от 18:30 в Чешкия център двамата фотографи ще се срещнат с публиката и ще покажат епизодите от документалната си поредица Записки от Украйна. Документалните видео кадри, заснети в Украйна след началото на военните действия от февруари 2022 г., стартират разказа от бежанските лагери в Полша, минават през Киев и стигат чак Харков.

Кожухаров и Тотев сформират професионалния си тандем още през 2015 г., когато заедно отразяват конфликта в Донбас. Отразявали са военните конфликти в Сирия и в Кюрдистан. В последните месеци техният проект Записки от Украйна, подкрепен и излъчен в каналите на “Дневник”, показа в най-големи подробности и с разказ от първо лице какво реално се случва в Украйна. Без фалшиви новини, без пропаганда, без цензура. Върху главите им падаха истински бомби, обективите им заснеха истински масови гробове.

По време на срещата с тях на 7 декември двамата фотографи ще разкажат за работата си на терен и за това колко важна става професията на фоторепортера в света, в който живеем, където реалността стига да хората през екран на устройство и през филтър от манипулации.

КОГА И КЪДЕ

7 декември, 18:30

Чешки център

ул. "Г. С. Раковски" 100